Vi håller western levande

Hästarna på Ulvsby Ranch

Här är alla våra fina hästar på ranchen!

ADA Hickory ”Ada”
2009-04-08 / Quarter

En fin dam med bra skolning. Vänlig, trygg och stabil. Älskar att bli kelad med och är mycket trevlig att rida oavsett erfarenhet. Ada är mångsidig och ställer alltid upp, vill man att hon ska gå först som täthäst så gör hon det, vill man att hon ska gå sist som ett tryggt lod i ledet så gör hon det och vill man rida ett pass på banan gör hon det. En fantastisk trygghet för oss på ranchen att ha Ada här.

Born Winner ”Bernie”
2017-05-07 / Varmblodstravare

En kille med glimten i ögat som kom till ranchen i maj 2023 och är under utbildning för att bli en verksamhetshäst. Bernie är en fin och mjuk kille som är väldigt social. Tillsammans med medryttare Alva utforskar Bernie skog och mark runt ranchen samt tränar på allt man kan tänkas kunna som verksamhetshäst. Vi är helt övertygade om att Bernie kommer att bli en stor tillgång i ranchen för alla ryttare som kommer hit!

Fellas Goldensaffron ”Saffran”
2013-05-22 / Quarter

En vänlig och söt häst som nu ska gå från avelssto till att prova på livet som häst på Ulvsby Ranch. Har en fin grundskolning och är en mjuk, fin och vänlig individ. Saffran är just nu dräktig och står hos sin uppfödare för att föla, kommer åter till ranchen i slutet av augusti.

Harry Potter ”Harry”
2004-01-01 / Kallblodskorsning

Eriks ögonsten men är fortfarande med en del i verksamheten. Stabil och vet precis var han ska sätta hovarna i skogen. Älskar att upptäcka nya stigar och att stanna på lite fikapaus emellanåt. Harry har god erfarenhet av att lära ryttare att rida men också att utveckla sina ryttare i ridningen. På Harrys rygg känner man sig trygg och han är mycket duktig på att känna in sin ryttare och bjuda på lagom mycket utmaning.

Magic Wand Set Up ”Mange”
2010-01-01 / Quarter- och arabkorsning

Supersöt liten häst och tackar aldrig nej till lite mys. Kom till ranchen 2015 och gör sitt jobb mycket bra. Tycker livet är roligt och hänger med på allt! Mange är en riktig arbetsmyra och gillar både arbete på ridbanan och ute i skogen. Även han är som många av våra andra hästar väldigt mångsidig och anpassar sig efter sin ryttare.

Mr Poco Scotch JR ”Ior”
2016-06-26 / Quarter

Ior flyttade till ranchen i december 2023 och är här på lån. Vi är mycket förtjusta i denna gulliga och positiva individ. Har en gedigen reiningutbildning med sig. Känslig och pigg men otroligt vänlig. Älskar mat och sina kompisar i pojkhagen

Nics Teddybear ”Texas”
2011-05-21 / Quarter

En stor kille med ett lika stort hjärta – kärlek vid första ögonkastet för Stina. Välskolad med otroligt fina gångarter. Flyttade till ranchen i juni 2023 och upptäcker nu miljöerna tillsammans med bästisen Sam. Otroligt social och kan pussas på kommando, älskar att bli kliad och myser gärna. Förhoppningarna är att Texas ska få komma ut lite på tävlingsbanorna tillsammans med Stina.

Smart N Glowing ”Smarties”
2018-07-20 / Quarter

Smarties är en ung kille med stort hjärta och mycket humor! Han har en vänlig själ och vill vara till lags. Sin unga ålder till trots är han skolad och välriden och kan tack vare det ta hand om både erfarna och mindre erfarna ryttare. Saffran här på ranchen är Smarties moster. Det bästa Smarties vet förutom att vara med och snacka är att bada!

Texas ”Totte”
2017-06-10 / Quarter- och cobkorsning

Totte är en riktigt gullig häst som är här på lån. Snäll, positiv och mycket läraktig är tre ord som beskriver Totte bra. Han har även en liten räv bakom örat som gör att våra mer erfarna ryttare tycker att han är rolig att rida. Stora fina gångarter – vem vet, kanske ser vi Totte på tävlingsbanorna i hunterklasserna?

Inackorderade hästar

Sam Ox ”Sam”
2001-04-30 / Arabiskt fullblod

Social och snäll med bra skolning. Umgås med ”lillebror” Texas i hagen och busar gärna. Är ofta täthäst på våra ridturer vilket är ett jobb han sköter perfekt.

Sierra Poco Twist ”Sierra”
2006-06-27 / Quarter

En prinsessa och hon vet det! Fin häst att rida som snällt följer med på det mesta, pigg och framåt. Sierra ägs av Ulvsby Ranch och står inackorderad här, men är utlånad på foder då hon verkligen gillar all uppmärksamhet hon får som enmanshäst.

TQR Eternal Playgirl ”Isa”
2006-05-16 / Quarter

En fin dam som vet precis hur hon vill ha det. Mångsidig häst som ställer upp på det mesta. Älskar att bada och umgås med bästisen Mange.