Vi håller western levande

Westernridskola

Här på Ulvsby Ranch har du möjlighet att rida på westernridskola, faktiskt den enda i Värmland. På ridskolan får du rida på våra trygga westernhästar som är väldigt allround. Det vi fokuserar på hos oss är hållbara, starka hästar och vi är inte grenspecifika i vår träning. Dock har ridfröken en stor förkärlek till trail så det är vanligt förekommande på våra lektioner. På ridskolan lär vi oss om ryttarens inverkan på hästen och hur vi på bästa sätt kan hjälpa våra hästar att utföra det vi ber dem om, men framför allt ska vi ha roligt! 

Ridskolan är till för dig som vill utvecklas som ryttare oavsett om du aldrig har suttit på en häst, har ridit engelskt tidigare eller har många timmar i westernsadeln. Vi rider i grupper om 4 personer och du blir tilldelad en grupp där ni har liknande riderfarenhet. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att utvecklas inom westernridning och för att våra hästar inte ska behöva arbeta enbart på ridbanan är strukturen för ridskola följande: 

Du rider antingen jämna eller ojämna veckor, d.v.s. varannan vecka och du rider i 60 minuter i grupper om maximalt 4 elever. Vi som arbetar på ranchen ansvarar för iordningställande av hästarna, du behöver alltså endast dyka upp till din lektion. Vi kommer även att lägga in teoripass utöver dina ridpass för att du ska få en ökad förståelse för westernridning och för hästar generellt. 

Terminspriset för höstterminen 2024 är 4800 kronor och går att dela upp om så önskas. Vi får ständigt nya förfrågningar gällande anmälan för ridskolan, så anmäl dig snarast för att säkra din plats. Vi har ännu inte bestämt vilka dagar ridskolan kommer att anordnas för höstterminen och återkommer därför med den informationen. Ridskolan startar vecka 32 för de som rider på jämna veckor och 33 för de som rider på udda veckor och sträcker sig till 48 för jämna veckor och 49 för udda veckor.

Har du frågor eller vill anmäla dig? Kontakta Stina på stina@ulvsbyranch.com eller 0761085111

Vi erbjuder även privatlektioner de dagar då det inte är ridskola. Priset för en privatlektion är 700 kr. På din lektion utgår vi från den nivån du befinner dig på och tränar på vanligt förekommande moment inom westernridningen.