Vi håller western levande

Ulvsby Ranch

Ulvsby Ranch är både en plats, och ett företag. Idag är ägande av fastighet och företag uppdelat, men ambitionen är att driva verksamheten vidare i samma anda. När ranchen skulle säljas presenterades vi för förslaget att dela upp företaget och fastigheten och idén om ett partnerskap föddes. Utbudet av tjänster utvecklas och förfinas ständigt! Idag är det Torbjörn och Carina som äger fastigheten, och Stina och Erik äger företaget. Då vi besitter expertis inom olika områden hoppas vi att kunna erbjuda er en upplevelse utöver det vanliga!

Stinas resa med hästar började tidigt, redan när hon var fem år. Hon red några år på ridskola och spenderade gärna så mycket tid hon bara kunde i stallet. Stinas första häst var en kallblodstravare vid namn Kroklista som Stina själv utbildade, Kroklista var en 13-årsdagspresent till Stina. Det var starten på en mångårig vänskap där hon verkligen lärde sig vikten av att lyssna på sin häst. Stina hade planer på att rida dressyr, men Lista visade tydligt att det inte var några planer hon önskade delta i och så småningom halkade de in på western. Efter en clinic för Katarina Björklund stod det klart att det var westernridning som var det rätta. Därefter har Stina haft förmånen att rida många fina westernhästar och hon har även tävlat i trail, western riding och versatile horse. Till vardags arbetar Stina som gymnasielärare och övrig tid jobbar hon med Ulvsby Ranch med att träna hästar, hålla lektioner och rå om alla fina hästar på ranchen.

Eriks resa med hästar tog fart hösten 2022 när han blev medsläpad till Ulvsby Ranch och (något motvilligt) fick följa med Stina ut på en ridtur. ”Jag tänker inte bara skritta idag, så nu får du hänga på i mitt tempo!” förklarade Stina tydligt och det var bara att hänga på. Erik fick sin första ridupplevelse på Harry och självklart fastande han direkt. Han blev väldigt fascinerad över det samspel man uppnår med en häst och vilka fantastiska djur det är. Erik har sedan dess med mycket stor läraktighet utvecklats till en bra hästkarl som tar sig an det mesta. Man ser oftast Erik på språng på ranchen i full fart med att fixa något antingen gällande ranchen eller hästarna. Den tid som finns kvar på dygnet driver Erik tatueringsstudion Top Floor Tattoo i Karlstad och tatuerar customgjorda tatueringar.

I augusti 2023 köptes fastigheten Ulvsby Ranch av Carina Linder och Torbjörn Wiger. Det var viktigt för förra ägaren att ranchen skulle leva vidare och vi hoppas att kunna efterleva detta. Eftersom vi själva inte har erfarenheter att driva en hästverksamhet, valde vi att outsourca detta. Det vi i stället vill fokusera på är att driva event och lokaluthyrning (saloon, bar och stugor). Möjligheter finns redan nu att hyra saloonen, för egna event som födelsedagskalas, företagsevent med mera, samt våra westernstugor som bokas genom oss eller Booking.com. Vi är båda musiker och hoppas att vi får dela vår glädje med er. För mer information besök gärna Ulvsby Western!

Vi ser alla mycket fram emot att få fortsätta arbetet här på Ulvsby Ranch – välkomna!