Vi håller western levande

Ulvsby Ranch idag

Idag drivs Ulvsby Ranch av Stina och Erik. Vi är mycket tacksamma gentemot Lena och Isak för att vi får ta över detta företag och få fortsätta i deras anda.

Stinas resa med hästar började tidigt, redan när hon var fem år. Hon red några år på ridskola och spenderade gärna så mycket tid hon bara kunde i stallet. Stinas första häst var en kallblodstravare vid namn Kroklista som Stina själv utbildade, Kroklista var en 13-årsdagspresent till Stina. Det var starten på en mångårig vänskap där hon verkligen lärde sig vikten av att lyssna på sin häst. Stina hade planer på att rida dressyr, men Lista visade tydligt att det inte var några planer hon önskade delta i och så småningom halkade de in på western. Efter en clinic för Katarina Björklund stod det klart att det var westernridning som var det rätta. Därefter har Stina haft förmånen att rida många fina westernhästar och hon har även tävlat i trail, western riding och versatile horse. Till vardags arbetar Stina som gymnasielärare och övrig tid jobbar hon med Ulvsby Ranch med att träna hästar, hålla lektioner och rå om alla fina hästar på ranchen.

Eriks resa med hästar tog fart hösten 2022 när han blev medsläpad till Ulvsby Ranch och (något motvilligt) fick följa med Stina ut på en ridtur. ”Jag tänker inte bara skritta idag, så nu får du hänga på i mitt tempo!” förklarade Stina tydligt och det var bara att hänga på. Erik fick sin första ridupplevelse på Harry och självklart fastande han direkt. Han blev väldigt fascinerad över det samspel man uppnår med en häst och vilka fantastiska djur det är. Erik har sedan dess med mycket stor läraktighet utvecklats till en bra hästkarl som tar sig an det mesta. Man ser oftast Erik på språng på ranchen i full fart med att fixa något antingen gällande ranchen eller hästarna. Den tid som finns kvar på dygnet driver Erik tatueringsstudion Top Floor Tattoo i Karlstad och tatuerar customgjorda tatueringar.

Vi ser mycket fram emot att få fortsätta arbetet här på Ulvsby Ranch – välkomna!