Vi håller western levande

Ulvsby Ranch historia

VI HÅLLER WESTERN LEVANDE
Vi brinner för att hålla western levande och därigenom erbjuda våra gäster en upplevelse utöver det vanliga!

Allt började 2002 med att Lena ägde en westernskolad arabhäst som Isak fick provrida. Han blev omedelbart frälst av westernridning och ville lära sig rida. Och snabbt skulle det gå! Pan köptes och hämtades hem som Isaks häst. Den första hästen i en lång rad som skulle följa.

Något år senare köpte Isak sin drömhäst, en treårig American Paint vid namn Rocky.  Lena tyckte att ”Unghäst är ju kul!” och Peggy ett två-årigt quartersto köptes och reds in av Lena. Nu hade vi helt plötsligt fyra hästar. En dag kom två killar och knackade på i stallet och ställde frågan ” Kan man få rida på era hästar ? Vi kan självklart betala för det!”.  Det blev starten till ”Westernridning i Forsnäs”. Vi annonserade mer ett erbjudande om uteritter och det slog mycket väl ut vilket lade grunden till hästverksamheten och gav oss en en bra start. Men fyra hästar var för lite för att möta efterfrågan och stallet vi hade då var enkelt, litet och väldigt omodernt. För att fortsätta utveckla verksamheten började vi leta efter en gård som kunde passa oss och hästarna bättre.

År 2005 flyttade vi till nuvarande Ulvsbybacken, ett perfekt ställe för Ulvsby ranch. Gästerna som red ut med oss ökade i antal och hästarna blev snabbt fler.  Efterfrågan på ridlektioner ledde till att vi startade vår westernridskola. Värmlands, Rolf Carlsson (erkänt kunnig), blev vår instruktör. För närvarande har vi ungefär 60 elever som rider på terminsbasis. Vi har runt tjugo hästar på gården och vi är mycket stolta över våra ”Good horses”!

Gäster från hela mellersta Sverige började nu få upp ögonen för vår verksamhet och frågade efter weekendarrangemang. I brist på andra övernattningsalternativ fick vi inkvartera gäster på övervåningen i vårt privata hus. Det fungerade tills en dag när vi var helt överbokade och det slutade med att vi fick upplåta hela huset till gäster och själva ta in på hotell.  Det ledde fram till satsningen på att bygga gäststugor. 2008 stod tre fräscha stugor färdiga.

Vid den här tidpunkten började även företag höra av sig med frågan: -” Kan vi göra nåt något kul efter ridningen?” fick vi tänka till igen. Vi hade enbart höloftet att erbjuda, som inte fungerar så bra under de kallare årstiderna. Gästerna kom och red hos oss och fortsatte sen in till stan för att fortsätta kvällen. Så föddes idén till en saloon. Vi hade utrymmet, men var vid den här tidpunkten var den en uthyrd verkstad. 2010 stod saloonen klar i klassisk westernstil, med en ”boudoir” på övervåningen. Lokalen tar cirka fyrtio sittande gäster.

Under årens lopp har vi utvecklat Ulvsby Ranch med nya ideér. Vi erbjuder företag konferens, kick off och teambuildning. För privatpersoner erbjuder vi svensexor, möhippor, födelsedagsfester. De senaste åren har vi även startat upp pubkvällar för allmänheten som varit en succé.

Vi har också en hästtaxi där vi erbjuder hästtransport från stall till stall. 2017, efter att en ny B-kortslastbil köptes kan vi idag skryta med att vi är certifierade för transportering av hästar och har samtliga tillstånd från Transportstyrelsen och Jordbruksverket.

Vi är idag glada över att kunna erbjuda våra gäster en magisk upplevelse vid ett besök hos oss här på Ranchen! Vi har något för alla!